Wat zijn hartkloppingen?

Heb je last van hyperventilatie, ademhalingsproblemen en/of duizeligheid en zoek je informatie over hyperventilatie of zelfhulp?

Wat zijn hartkloppingen?

Nieuw berichtdoor mart » ma 07 dec 2009 20:13

Wat is de betekenis van hartkloppingen?
Hartkloppingen ook wel palpitaties genoemd is in de geneeskunde een symptoom, althans een klacht van de patiënt, en betekent niet meer of minder dan het meestal onaangenaam zich ervan bewust zijn van het kloppen van het eigen hart. Het kan zijn dat er inderdaad iets vreemds is op de manier waarop het hart klopt, dit kan ook komen omdat de aandacht hierop sterker gericht is als normaal.

Hartkloppingen kunnen een gevolg zijn van een verhoogde schildklierproductie, hyperthyroïdie. Het verschijnsel kan optreden bij opwinding, fysieke of mentale vermoeidheid of warmtegevoeligheid. Doorgaans duren hartkloppingen één of twee minuten, maar hartkloppingen kunnen in sommige gevallen dagenlang aanhouden. Het typische geval bij hartkloppingen is een verhoogd hartritme, maar hartkloppingen kunnen ook onregelmatige hartslag met zich meebrengen. Het aannemen van een toestand van platte rust verhelpt het probleem dikwijls onmiddellijk. Sommigen mensen hebben meermaals per dag hartkloppingen, bij anderen komt het slechts hoogst zelden voor.

In de huisartsgeneeskundige praktijk is het meestal een onschuldig symptoom en hartkloppingen kunnen bij paniek voorvallen
Bron: Wikipedia

Lichamelijke klachten bij hartkloppingen:
*Verhoogde snelheid van het kloppend hart
*Overslaand hartritme
Meer klachten bij hartkloppingen

Wat te doen bij hartkloppingen?
Heb je hartkloppingen blijf kalm. Ga niet concentreren op je hartkloppingen want dan kan het alleen maar nog onprettiger aanvoelen. Ga iets doen om je bezig te houden of denk aan iets leuks. Houden de hartkloppingen langer dan 5 minuten aan dan is het niet verkeerd advies bij je huisarts in te winnen over je hartkloppingen. Geen paniek! In de meeste gevallen is het een onschuldige ervaring en het beste om er vanaf te komen is door niet te focussen op de hartkloppingen en door niet je hand op je hart te leggen, dit veroorzaakt alleen maar nog meer paniek wat helemaal nergens voor nodig is.
mart
 
Berichten: 50
Geregistreerd: wo 09 dec 2009 21:03

Re: Wat zijn hartkloppingen?

Nieuw berichtdoor clemensa107 » ma 07 okt 2013 21:14

Ik heb regelmatig last van onrust(angst).Meestal ga ik dan heel somber denken o god was die onrust maar weg ,maar daar gaat het natuurlijk niet mee weg.Door te visualiseren bijvoorbeeld je denkt aan de zee met al zijn golven en meeuwen. of je denk aan leuke positieven gebeurtenissen en gedachtens die je had met mensen(je vrienden).Ret therapie(g-trainning)werkt ook zo je probeert de situatie zo positief mogelijk te zien zodat je ook positief gaat denken over de gebeurtenis.Het gaat niet om de situatie of gebeurtenis ,het gaat hoe je er naar kijkt(waarnemen van gedachtens).Zo maak je de gebeurtenis positief.
clemensa107
 
Berichten: 2
Geregistreerd: ma 07 okt 2013 16:06


Keer terug naar Hyperventilatie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten